Kaustisen musiikkilukiolla vietetään jälleen Taiteiden yötä 

Kaustisen musiikkilukion jokavuotisen Taiteiden yön suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Nelituntinen ohjelma koostuu opiskelijoiden esityksistä, suurimmaksi osaksi musiikista, mutta myös runoista, kuvataiteesta sekä tanssista. Tapahtuman toteuttamisessa on mukana jokainen koulun opiskelija sekä opettaja, kyseessä on siis musiikkilukion suuri yhteinen ponnistus. Taiteiden yötä varten on perustettu useita eri tiimejä, jotka huolehtivat siitä, että ilta sujuu mallikkaasti.  

Taiteiden yötä vietetään musiikkilukion tiloissa perjantaina 27.10. klo 19-23. Tapahtuma on osa Kaustisella järjestettävää Taiteen päivää ja yksi lukuvuoden kohokohdista.  

-Taiteiden yö on ehdoton syksyn kohokohta ja sitä odottaa aina innolla, vakuuttaa toisen vuosikurssin opiskelija Venla Kivioja.  

Kuvassa vasemmalta oikealle Eeva Virtanen, Veera Kahilainen ja Venla Kivioja.

Venla on mukana lukion tiedotustiimissä ja valmistelee illan kulusta podcastia.  

Tämän vuoden abiturientti ja Taiteiden yö -toimikuntaan kuuluva Veera Kahilainen kertoo, että ilta vaatii useita työtunteja onnistuakseen.  

-Tänä vuonna esityksiä on ennätysmäärä. Taiteiden yö-toimikunnalla on monenlaista selvittelemistä vielä, että kaikki ilmoitetut esitykset saadaan mahtumaan. Se vaatii tarkkaa aikataulujen suunnittelua ja excel-taulukoita. 

Esityksistä ja esiintyjistä ei siis ole pulaa. Tänä vuonna opiskelijoille on asetettu kahdeksan esityksen raja, mutta kuulemani mukaan on tullut paljon pyyntöjä, voisiko siitä joustaa. Voidaan siis olla varmoja, että koko talo soi koko illan!  

Ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuva ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Eeva Virtanen odottaa Taiteiden yötä jännityksellä. 

-Ihanaa päästä esiintymään! Ja näkemään ja kokemaan, että minkälainen tämä tapahtuma oikein on. Siitä on kuullut niin paljon. 

Jokainen haastateltavista esiintyy Taiteiden yössä useampaankin kertaan. Virtasella on monta eri kokoonpanoa, joiden kanssa hän esittää useita eri musiikkityylejä. Kahilainen esiintyy yksin laulaen, kuorossa sekä kahdessa eri bändissä. Niin ikään Kiviojalla esityksiä on useita sekä yksin että ryhmässä. Eeva, Veera ja Venla vakuuttavat, että kuulijalle tarjotaan kattavasti koko musiikin kirjo

-Jazzia, poppia, kansanmusiikkia, heavya, mitä vaan. Ihan varmasti jokaiselle jotakin! Hirveän lahjakkaita ja innokkaita nuoria esiintymässä. Saatte nähdä, kun nuorilla on hauskaa!  

Taiteiden yön ohjelmassa on mukana myös tiettyjä perinteitä: Ilta alkaa fanfaarilla sekä kuoron ja orkesterin yhteisspektaakkelilla. Tänä vuonna loppuhuipennukseen on luvassa jotain täysin ennennäkemätöntä. Tunnelma alkaa tiivistyä. Tämä on koettava.