Hakulomakkeiden täyttäminen

Näin se tapahtuu

 1. Täytä lukio-opiskelupaikan hakulomake sähköisesti suoraan www.opintopolku.fi -sivulla. Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 19.3.2024 klo 15.00. Paperihakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään 19.3.2024 klo 15.00.
 2. Täytä Kaustisen musiikkilukion ennakkotietolomake. Musiikkilinjalle ja yleislinjalle hakevat täyttävät eri ennakkotietolomakkeet:
 3. Musiikkilinjalle hakevan ennakkotietolomake tai yleislinjalle hakevan ennakkotietolomake.
 4. Yleislinjalle hakeva ei osallistu haastatteluun, mutta hän on tervetullut tutustumaan musiikkilukion toimintakulttuuriin. Yleislinjalle hakevan olisi hyvä täyttää ennakkotietolomake, koska näin voimme ennakoida esimerkiksi kieltenopetustarpeitamme. Ennakkotietolomakkeen täyttäminen sekä haastattelu ovat musiikkilinjan hakijalle pakollisia, koska molemmissa kartoitetaan opiskelijan tulevaisuuden musiikin valintoja. Ilman tietoa opiskelijan valinnoista, emme voi suunnitella juuri hänelle sopivia musiikinopintoja.
 5. Kevään 2024 yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.2024 ja paikka on vastaanotettava viimeistään 27.6.2024. Varasijat ovat voimassa 16.8.2024 asti.

Lisätietoja hakulomakkeista

Opintopolku.fi -palvelun hakulomaketta varten tarvitset seuraavia koodeja, joilla haet joko musiikki- tai yleislinjan opiskelupaikkaa Kaustisen musiikkilukiossa:

 • 1761 Kaustisen musiikkilukio, musiikkilinja
 • 805 Kaustisen musiikkilukio, yleislinja

Kun olet tehnyt hakemuksen Opintopolku.fi-palvelussa, Kaustisen musiikkilukio saa tiedot hakijoista suoraan palvelun kautta.

Musiikkilinjalle hakevan todistukset tai muut selvitykset

Musiikkilinjalle hakeva toimittaa musiikin opintoihin liittyvät opintotodistuksensa musiikkilukiolle viimeistän opintojen alkaessa lukuvuoden alussa. Opintotodistuksista ja aikaisemmista suorituksista on hyvä mainita musiikkitutorille haastattelun aikana. Musiikkitutorit arvioivat haastattelussa aiemmat musiikin opinnot ja musiikin harrastuneisuuden.

Musiikkitaustaasi koskevasta selvityksestä tulee käydä ilmi:

 • soitto-/lauluopinnot, aika, paikka, opettaja
 • suoritetut musiikkitutkinnot
 • muut musiikkiopinnot, esim. teoria, ryhmämusisointi
 • musiikkiharrastukset, omat bändit, musiikin valinnaiskurssit koulussa, musiikkikerhot

Musiikkilinjalle voit hakea opiskelemaan, vaikka aloittaisit jonkin instrumentin opiskelun käytännössä alusta.