Orkesteri ja yhtyemusisointi

Orkesteri (ORK)

Orkesterisoitossa tutustutaa monipuoliseen ohjelmistoon, ja harjoitellaan soittamaan kapellimestarin johdolla. Orkesteri valmistaa ohjelmistoa koulun juhliin ja muihin musiikkitilaisuuksiin ja tekee yhteistyötä koulun kuorojen kanssa sekä tarpeen mukaan sävellys ja sovitus -kurssin sekä musiikin johtaminen -kurssin kanssa. 

Kansanmusiikkiyhtye (KANYH)

Eri kansanmusiikkikokoonpanot, joiden painotukset voivat vaihdella vuosittain, esim. rlantilainen ja itäeurooppalainen kansanmusiikki, folkrock ja country. Kollektiiviset sovitukset, ja omia sävellyksiä. Soittoa harjoitellaan myös korvakuulolta ja painopiste akustisissa soittimissa. Ryhmät esiintyvät koulun tilaisuuksien lisäksi Kaustisen Kansanmusiikkifestivaaleilla vuosittain.

Bändit

Musiikkilukiossa on mahdollista soittaa monentyylistä musiikkia ohjatuissa ja opiskelijoiden itsekasaamissa bändeissä. Useat esiintymismahdollisuudet lukuvuoden aikana takaavat myös oman esiintymisen kehittymiseen. Bändiopetuksessa opiskellaan ohjelmiston lisäksi yhteissoittoa, kommunikointia sekä myös käytännön järjestelyihin liittyviä taitoja.

”Ennen kuin aloitin rokkaamisen, oli vain tyhjää.” -Tuntematon parrakas rokkipelimanni Vimpelistä edellisen vuosituhannen viimeisinä vuosina

Kamarimusiikki ja pienyhtyeet

Kahden ja useamman henkilön pienkokoonpanot syntyvät tarpeen mukaan. Pianistien, harmonikan, puhaltimien tai jousisoittajien kesken etsitään tai sovitetaan itse pienyhtyemusiikkia koulun eri tilaisuuksiin ja tarpeisiin. Samantasoiset soittajat löytävät opettajien avulla hetkessä soittokavereita, vaikka olisivatkin vasta alkutaipaleella. Yhteismusisointi kuuluu olennaisena osana musiikin opetukseemme.