Musiikin yksilöopetus

Kaustisen musiikkilukio on erinomainen paikka opiskella laulua tai jopa useampaa soitinta. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan tavoitteiden mukaisesti, ja niiden määrä riippuu opiskelijan tavoitteista ja vastuullisesta lukio-opiskelusta suoriutumisesta.

Laulunopetukseen opiskelijat valitaan laulunäytteen ja musiikinopettajien arvion perusteella. Laulamista ja äänenkäytön harjoitteita tehdään musiikinopetuksessa myös kuorossa ja lauluryhmissä sekä musiikin perusteissa. Instrumenttiopinnot suunnitellaan opiskelijan tavoitteiden mukaisesti.

Opiskelija voi saada laulun lisäksi opetusta mm seuraavien instrumenttien opetusta: akustinen kitara, alttoviulu, baritonitorvi, cembalo, harmonikka, harmooni, huilu, kaksirivinen haitari, kantele, klarinetti, kontrabasso, käyrätorvi, lyömäsoittimet, nokkahuilu, oboe, pasuuna, piano, saksofoni, sello, sähköbasso, sähkökitara, trumpetti, tuuba, ukulele, urut, viulu ja yksirivinen haitari. Opetus pyritään järjestämään harvinaisempiinkin soittimiin opettajatilanteen mukaan.

Instrumenttiopinnot ovat tavoitteellisia. Tavoitteellisesti musiikinopinnoissaan etenevällä on mahdollisuus lukio-aikana yhteistyökumppanimme Keski-Pohjanmaan konservatorion myöntämiin musiikkikoulun tai musiikkiopiston päättötodistuksiin. 

Kuva: Elina Rättyä