Hakulomakkeiden täyttäminen

Näin se tapahtuu

  1. Täytä lukio-opiskelupaikan hakulomake sähköisesti suoraan www.opintopolku.fi -sivulla. Hakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään x.x.2022 klo 15.00.
  2. Täytä Kaustisen musiikkilukion ennakkotietolomake. Yleislinjalle hakevat täyttävät ennakkotietolomakkeen soveltuvin osin. Haastattelu on musiikkilinjan hakijalle pakollinen, koska siinä kartoitetaan opiskelijan tulevaisuuden musiikin valintoja. Ilman tietoa valinnoistasi, emme voi suunnitella juuri sinulle sopivia musiikinopintoja. Yleislinjalle hakevan ei edellytetä osallistuvan haastatteluun, mutta hän on tervetullut tutustumaan musiikkilukion toimintakulttuuriin.
  3. Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan x.x.2022 ja paikka on vastaanotettava viimeistään x.x.2022.

Lisätietoja hakulomakkeista

Opintopolku.fi -palvelun hakulomaketta varten tarvitset seuraavia koodeja, joilla haet joko musiikki- tai yleislinjan opiskelupaikkaa Kaustisen musiikkilukiossa:

  • 1761 Kaustisen musiikkilukio, musiikkilinja
  • 805 Kaustisen musiikkilukio, yleislinja

Kun olet tehnyt hakemuksen Opintopolku.fi-palvelussa, Kaustisen musiikkilukio saa tiedot hakijoista suoraan palvelun kautta.

Hakijan ennakkotietolomake

Täytä ja lähetä hakijan ennakkotietolomake internetissä. Löydät ennakkotietolomakkeen tästä.

Musiikkitaustaasi koskevasta selvityksestä tulee käydä ilmi:

  • soitto-/lauluopinnot, aika, paikka, opettaja
  • suoritetut musiikkitutkinnot
  • muut musiikkiopinnot, esim. teoria, ryhmämusisointi
  • musiikkiharrastukset, omat bändit, musiikin valinnaiskurssit koulussa, musiikkikerhot

Musiikkilinjalle hakeva toimittaa musiikin opintoihin liittyvät opintotodistuksensa musiikkilukiolle viimeistään opintojen alkaessa lukuvuoden alussa. Opintotodistuksista ja aikaisemmista suorituksista on hyvä mainita haastattelun aikana.

Musiikkitutorit arvioivat haastattelussa aiemmat musiikin opinnot ja musiikin harrastuneisuuden.

Musiikkilinjalle voit hakea opiskelemaan, vaikka aloittaisit jonkin instrumentin opiskelun käytännössä alusta.

Yleislinjalle hakeva voi kirjata lomakkeeseen omat harrastuksensa, vahvuutensa sekä toiveensa painotuksista lukioajan opinnoissa. Jos olet kiinnostunut opiskelemaan esimerkiksi eri kieliä, ohjelmointia tai biokemiaa, kerro siitä meille.