Haastattelut

Meillä opiskelet sujuvasti ja monipuolisesti yleisopintoihin tai musiikkiin painottuvasti. Musiikkilinjan hakijat osallistuvat haastatteluun.

Musiikkilinjalle hakijat osallistuvat musiikin opiskelijahaastatteluun. Musiikkilinjalle valintapisteet muodostuvat keskiarvosta (enintään 10 p) ja musiikkipisteistä (enintään 10 p). Musiikkipisteet muodostuvat hakijan musiikin harrastuneisuudesta ja musiikin osaamisesta. Haastattelussa arvioidaan hakijan motivaatiota musiikin opiskeluun ja lukio-opintoihin. Musiikkilinjalle aikovat tekevät musiikkitutorien kanssa alustavat musiikin valinnat.

Rohkaisemme kaikkia musiikista kiinnostuneita ja innostuneita osallistumaan haastatteluun! Haastattelua ei kannata turhaan jännittää. Kyseessä on musiikkitutorien tekemä arviointi hakijan aikaisemmista musiikin opinnoista ja ylipäätään hakijan kiinnostuksesta musiikkiin.

Yleislinjalle valintapisteet muodostuvat perusopetuksen päättötodistuksen keskiarvosta (enintään 10 p). Yleislinjalle tulevat eivät osallistu haastatteluun, mutta he täyttävät yleislinjan hakijan ennakkotietolomakkeen ja heidän opintovalintojaan pyritään kartoittamaan etukäteen myös oppilaanohjaajan lähettämän lomakkeen kautta. Sen vuoksi on tärkeää, että hakijat merkitsevät ennakkotietolomakkeeseen sähköpostiosoitteensa.

Myös yleislinjalle aikovat ovat tervetulleita tutustumaan musiikkilukion toimintaan! Yleislinjalaisena valittavanasi on kieliopintoja, ohjelmointia, lajivalmennusta, biokemiaa, businessopintoja, ilmaisutaitoa ja musiikin opintoja kuorosta musikaaliin. Vaikka olemmekin ”musiikkilukio”, myös yleisaineiden opiskelijoille on tarjolla runsaasti erilaisia opintomahdollisuuksia.

Haastattelu- ja ilmoittautumispäivät keväällä 2022 musiikkilinjalle hakeville

Saat kutsun haastatteluun sähköpostiisi, jonka olet ilmoittanut lukiolle täyttäessäsi ennakkotietolomakkeen.

To 3.2.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 27.1. mennessä)

To 17.2.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 10.2. mennessä)

To 24.2.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 17.2.mennessä)

To 10.3.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 3.3.mennessä)

To 17.3.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 10.3. mennessä)

To 24.3.2022 (ilmoittautuminen lomakkeella 17.3. mennessä)

Sinulle ilmoitetaan henkilökohtainen haastatteluaikasi sähköpostitse. Myös etähaastattelu mahdollinen.

Haastattelupäivään sisältyy kouluruokailumahdollisuus.

Myös yleislinjalle opiskelevaan hakeva on tervetullut tutustumaan musiikkilukion toimintaan. Vietämme avoimien ovien päivää 8.2.2022 klo 9-15.

Voit ottaa yhteyttä oppilaanohjaaja Sami Kankaaseen, 040 652 8382, sami.kangas(at)musiikkilukio.fi tai rehtori Ilona Salomaa-Uusitaloon, ilona.salomaa-uusitalo(at)kaustinen.fi

Opo-Samille voit myös laittaa kysymyksiä musiikkilinjan valinnoista ja yleensä musiikkilukion opintoihin liittyen.

Tervetuloa opiskelemaan meille! Tehdään yhdessä opiskeluajastasi mielekäs kokemus, joka kantaa pitkälle.