Kaustisen musiikkilukio konsertoi perinteiseen tapaan

Perinteeksi muodostunut Kaustisen musiikkilukion joulukonsertti tuo jälleen valoa kaamoksen keskelle. Marraskuun viimeisenä tiistaina Kaustisen kirkossa virittäydytään joulun tunnelmaan. Tämän vuoden konsertissa kuullaan erityisen paljon suomalaista laulumusiikkia. Soolona esiintyy kaksi kolmannen vuosikurssin opiskelijaa, Aune Riihimäki ja Oskari Hanhikoski. Viimeksi mainittu esittää duona veljensä Santerin säestämänä Tatu Kemppaisen koskettavan joululaulun Orpojen joulu. Musiikkilukion kuoro esittää suomalaisia joululauluja sekä acappella että jousiorkesterin säestyksellä. Lisäksi kuullaan ensimmäistä kertaa lauluyhtyettä, jossa on yhdistetty kaksi lukion laulutrioa, Kehnokvartetti sekä Trio Anything. He esittävät Heino Kasken (1885-1957) kappaleen Jouluvirsi. 

Soitinmusiikin puolelta kuullaan puhallinyhtyettä, joka soittaa iki-ihanan Aarno Ranisen (1944-2014) sävelmän Tule joulu kultainen,  Ukuleleyhtye Ukuleikareita sekä Ville Ojasen luotsaamaa Suomikamu-yhtyettä. Musiikkilukiossa on harvoin opiskellut urkureita, mutta nyt konsertissa saadaan kuulla lukion omaa urkuria, toisen vuosikurssin opiskelijaa Jarkko Korpea. Hän esittää Johann Sebastian Bachin (1685-1750) Herr Gott, nun schleuß den Himmel auf sekä  vähemmän tunnetun säveltäjän Jean-Adam Guilainin (1680-1739) Plein Jeu (Suite du premier ton).

Perinteiseen tapaan myös yleisö pääsee laulamaan konsertissa tuttuja joulun säveliä niin vaskikvartetin, jousiorkesterin kuin urkujenkin säestyksellä.

Konsertti lähetetään myös suoratoistona Kaustisen musiikkilukion YouTube-kanavalla ja on sieltä katsottavissa vuoden loppuun saakka. Konsertin ohjelmatulot ohjataan diakoniatyön kautta vähävaraisten perheiden harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *